Doniranje lekova – UPUTSTVO

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da se ne mogu prihvatati donacije od fizičkih lica u vidu lekova i medicinskih sredstava koje lično donose, a radi zaštite zdravlja pacijenata.

Sva pravna i fizička lica, koja žele da doniraju lekove, medicinska i druga sredstva koja su registrovana u Republici Srbiji, mogu preko proizvođača ili veleprodaja da izvrše donaciju centralnoj apoteci Kliničkog centra Srbije, koja onda dalje radi distribuciju  svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Republike Srbije, na osnovu njihovih iskazanih potreba.

Ako se doniraju neregistrovani lekovi uvoz donacije vrši se na osnovu odobrenja Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, a na osnovu sledeće dokumentacije: Sertifikat Dobre proizvođačke prakse (izdat od nadležnog organa EU) i sertifikat analize proizvođača tog leka.

Uvoz neregistrovanih medicinskih sredstava vrši se na osnovu odobrenja Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, a na osnovu sledeće dokumentacije: Izjava o usklađenosti, CE sertifikat i dokaz da se medicinsko sredstvo nalazi u prometu u zemlji proizvođača.
Agencija će uvoz neregistrovanih lekova i medicinskih sredstava u cilju donacije odobravati po hitnom postupku u roku od 24 časa.

Spisak Najneophodnijih lekova medicinskih i drugih sredstava za potrebe zdravstvenih ustanova i građana.

Obeveštavamo sve potencijalne davaoce donacije da dodatne informacije mogu dobiti na telefone 011/3614-666 i 011/3616-257, kao i putem mejl adrese: lekovi@zdravlje.gov.rs,

3 mišljenja na “Doniranje lekova – UPUTSTVO

  1. Povratni ping: Volonteri: Krupanj | Poplave.rs INFO

  2. Povratni ping: Beograd: Potrebne donacije | Poplave.rs INFO

  3. Povratni ping: Krupanj: Potrebne donacije | Poplave.rs INFO

Zatvoreno za komentare.