Negotin – trenutno stanje – 11:15 (16.09.)

Na teritoriji opštine Negotin, prema podacima Štaba za vanredne situacije, stanje je stabilno.
Tokom jučerašnjeg dana i noći veliki broj građana prijavio je plavljene podruma, garaža i dvorišta. Pod vodom je više stotina objekata.
Trenutno se radi na ispumpavanju vode iz podruma zgrada i privatnih kuća i na probijanju i proširenju odvodnih kanala. Prema poslednjim informacijama sa terena voda se sa Miloševskog puta povlači. U MZ Urovica voda se povukla.

Zbog bujice, u Mihajlovcu je oštećeno izvorište, trafo stanica sa koje se ono napaja i deo puta. Ima vode u stambenim i ekonomskim objektima.

U Dupljanu, Slatini, Urovici ima štete i poplavljenih stambenih i ekonomskih objekata.

Magistralni put M-25 Negotin-Kladovo je u prekidu, dok se na magistralnom putu M-24 Negotin-Majdanpek, saobraćaj odvija otežano, kao i na regionalnom putu Negotin – Slatina, gde je došlo do obrušavanja brda. Železnički saobraćaj je u prekidu na deonici Prahovo – Prahovo pristanište. 
Situacija na HE „Đerdap 2“ je stabilna, a nasip koji je juče izgrađen zaustavio je prodiranje vode u dodatnu hidroelektranu.

Štab za vanredne situacije angažovao je Crveni krst i Centar za socijalni rad na evidentiranju, dopremanju vode i paketa pomoći ugroženom stanovništvu. 

Prema informaciji iz Meteorološke stanice Negotin do 06 časova jutros zabeležene su padavine od 161l/metru kvadratnom.